BAYRAM DASTURHONI
Marhamat....:
Renato aka errrtalab tong otmasdan turib beliga belqarsni boglab hamir tayyorlab quyadi.. Mijoz keldi deguncha 77 tazimdan sung mijoz kuz ungida tayyorlab quyilgan hamirga krevetka, omar va langust gustlari, uch hil ikra va qora buyvol sutidan mehr berib tayyorlangan pishloq - Mozarello Buffalo qushib chiqiladi. Tuz ham oddiy tuz emas, Avstralianing qaysidir burchagidagi qizil suvutlari mul-kul usadigan Myurrey daryosining tiniq pushtirang tuzlaridaan.... Uhh charchab qoldim hozirdan...Aytgancha siz bu taomni yeb, ohh endi kuk choydan achchiq qilib keling deb aytaman homhayol bumang..Uzbekku uzbek, evropalik kiborlaram tuymasa kerak bu pizzaga.. Pizzaning diametri - 20 sm. Ayni vaqtda ikkita joyda ishlaganim uchun )).. Batafsil tarkiblarni yozib utirmayman.. Bekorga aytishmaydi-yu "Uzumini yeda bogini surama" deb, agar tarkib kimnidur qiziqtirsa, masalan uzi tayyorlab kurmoqchi bulishi mumkin..tortinmasdan "YEDIK, ICHDIK, KETDIK" choyhonasiga murojaat qilishingiz mumkin...
Macaroons Haute Couture
Samundari Khazana
The Fortress Stilt Fisherman Indulgence
Narhi: $14500
Shri-Lankalik oshpazlar guruhi ("Fortress" mehmonhonasidan bushab kelibdi sizlarda oylik yahshi ekan deb, hafa qilgim kemadi)
Qisqacha tarkib: Italyan biskvitga
asoslangan kassat shirinligi, mango, anor, sabayyona (allambirbalolardan
qilingan, ozroq shubha uygotdi, oshpazni tekshirish kerak.. ertalab kuzlari
qizarib keldi ishga.. ozroq chalobam ichti...shubhaliii)
Bezaklari: Shri-Lankalik baliqchining shokoladdan qilingan shakli,
80 karatli akvamarin.
Wagyu Meat Pie
Narhi: ₤8000
Fence Gate Inn oshpazlar guruhi (Londondan, bularam tuyga chiqamiz klient busa deyishdi, bonusga muzikant bepul emish)
Fence Gate Inn oshpazlar guruhi (Londondan, bularam tuyga chiqamiz klient busa deyishdi, bonusga muzikant bepul emish)
"Wagyu" buqasi gushti - rasa qimmat gust. Bozordan
qidirib utirmang, asosan Yaponya va Avstraliadan keladi. Aytishlaricha bu
gushtni bunday mazali va yumshoq bulishi sababi podaboqarlar buqalarni BEER
degan suv (Oshpazlardan siz tushunmaysiz baribir bu suzga deyishdi.. buyam
shubhaliii...tekshirish kerakmiii deymanda..) bilan sugorib, SAKE (САКЭ) yogi
bilan massaj qilisharkan. Pirog tayyorlashda yana tryufel, MATSUTAKY zamburugu
kabi masalliqlaram qushiladi.. Agar judaaa iltimos qilinsa pirogni turttan
birini bulib sotishga rozi qilsa bularkan, narham shunga yarahsa ancha
arzon buladi - ₤2000.
8 comments:
Хура, ажойиб пост булибди, рости кеча уйда зерикиб утириб, одам эмас экансан деб э-маил ёзаман деб почтага кираётган эдим. Постинги куриб севиниб кетдим. койил хазил хузул килиб ёзгансан яна, мазза килиб укидим. Талантинг борда, куриниб турибди. Блог хам кизикарли булади. булмаса. факат бир кишини стилидаги эски гаплара булиб колаверар эдида.
Wagyu buqasi haqida CHF da ishlab yurgan vaqtimiz, rahbarimiz aytib bergandi, 1 kilosi 10 000$ turadi deb, buqalarni mashinada olib kelib ovqatlantirib, yana mashinada olib ketisharkan, adashmasam, 50 litrlab pivo ham ichirishsa kerak. nimagadur shu kunlar shu buqa haqida kup eshitayapaman. Yaqinda, Olam uzda ham taomlar ruuyhati berilganda usah buqa haqida malumotga borib taqalgandi suhbatimiz.
Rahmat Hura!! Ajoyib taomlar ucun, bulani hammasiga mani bir uzim tumasam kerak )))
Shu jumladan...
Virtual
Choyhonamizdan turib Hamma Kursdoshlarimizni va Choyhonamiz
mehmonlarini Qurbon bayramlari bilan tabriklayman. Bayramlariz muborak
bulsin, Azizlar!!!
Hura, kecha negadur, 5 mkrdagi uyda, Sahnba bozor kunlari ayamlar qishloqqa ketishganda SONY uynardigu, ertalabgacha usha holatni esladim, negadur Manchi kuz ungimdan aylanaveradi, mana shu voqealarga ham 10 yildan kup vaqt utibdi. umr shippilab gaziga bosib utib ketayapti.
Hura bunaqa qiziqarli choyxona uchun raxmat, mana blogni bir tomondan san xam yuritsang bularkan, juda qiziqarli ovqatlardan baham kurdik. Ayniqsa WAGYU buqasi xaqida xech ewitmagan ekanman. Nega bunday qimmatligini bilmaysanmi?
Nizik, Wagyu buqasi haqida quyidagi linkda malumot, massajlargacha qilinarkan hukizchaga shu uchun ham qimamtda.
http://allcafe.ru/readingroom/kitchen/encyclop/meatm
Рахмат, Хура кизикарли таомлар учун, укиб укиб роса маззак илдим.
Qara jigar... yana qancha vaqt utibdi... 5 kunlik deganicha borda...
Post a Comment